Over ons

Wij zijn Werkstuk Netwerk, een website vooral gericht op wetenschap en biologie met een speciale focus op de hypothese en hypothetische zaken van een studie. Wij denken dat wetenschap iets zou entertainend zou moeten zijn om te ontdekken, op zijn minst. Het feit dat zo veel mensen niet geïnteresseerd zijn wanneer ze naar biologie of wetenschap gerelateerde media kijken, stoort ons. We willen het beter maken, we willen een groot publiek bereiken.

We zijn ervan overtuigd dat biologie en wetenschap op een andere manier moet worden aangeleerd, daarom focussen we zo veel op de hypothese, we proberen de toekomst te voorspellen op een wetenschappelijke manier en aanpak. Voor de meesten hebben deze onderwerpen niets met de realiteit te maken, deze studies zorgen ervoor dat de lezer opgewonden raakt over het leggen van linken tussen kennis en een hypothetische situatie in het echte leven.

We kunnen niet veranderen hoe mensen wetenschap willen leren, maar we kunnen er wel voor zorgen dat iedereen die op het internet surft opzoek naar een uitdaging en wil lezen over wetenschappelijke en biologische onderwerpen, waar voor hun geld krijgt. Vragen stellen is de enige manier om meer wetenschap te creëren.

Dit is de nieuwe manier om wetenschap op het internet te leren, dit is Werkstuk Netwerk, welkom.

Ynte Rinzema – hoofdredacteur en oprichter van Werkstuk Netwerk.